Novosti

NEOKONZERVATIVNA STRUJANJA

Iza 'U ime obitelji' stoji pomno razrađena mreža moćnih istomišljenika?

Iza 'U ime obitelji' stoji pomno razrađena mreža moćnih istomišljenika?
Boris Scitar/VLM/PIXSELL

Markić je odbila priznati povezanost svoje incijative s osnivačima udruge GROZD - koja tvrdi da 'promiče obiteljske vrijednosti', Ladislavom Ilčićem i Kristinom Pavlović, iako je Pavlović na konferenciji za novinare, na kojoj je inicijativa predstavljena, sjedila dva mjesta dalje od Markić.

U medijima se već pisalo o povezanosti tzv. građanske inicijative "U ime obitelji" sa strankom Hrast, a ovih su dana istražene sve tajne veze bogatih vođa inicijative za referendum o braku.

Iako su Željka Markić i ostali iz "U ime obitelji" inzistirali da ih se naziva inicijativom, od 15. svibnja registrirani su kao udruga, i to na adresi Vodnikova 9, u stanu 66-godišnjeg umirovljenika Gorana Bobe Rubića, člana nekoliko katoličkih udruga i alpinizam. U njegovom stanu je prije novopečene udruge bila prijavljena 'Građani odlučuju', kojoj je Rubić i predsjednik, a on je ujedno i član Hrasta. Zanimljivo je da najgorljivija aktivistica 'U ime obitelji' u razgovoru za Globus ustvrdila kako nema pojma na kojoj adresi se nalazi udruga koju zastupa. Također, navodno ne zna niti da je predsjednik udruge Ivan Munjin, student Katoličko-bogoslovnog fakulteta koji se u ime inicijative oglasio možda dva, tri puta, piše Tportal.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Markić je odbila priznati povezanost svoje incijative s osnivačima udruge GROZD - koja tvrdi da "promiče obiteljske vrijednosti", Ladislavom Ilčićem i Kristinom Pavlović, iako je Pavlović na konferenciji za novinare, na kojoj je inicijativa predstavljena, sjedila dva mjesta dalje od Markić.

Zanimljivo je da je kao kontakt adresa GROZD-a navedena Zvonimirova ulica 19, a to je adresa bračnog para Željke i Tihomira Markića. Dugogodišnji prijatelji zajedno djeluju u raznim humanitarnima akcijama, udrugama i stranka, a i druga Ilčićeva sestra, Marija Ćurlin članica je Hrasta i predsjednica udruge Centra za prirodno planiranje obitelji, koja ima sjedište u Vinogradskoj 27, u zgradi koja prema zemljišnim knjigama pripada obližnjoj bolnici Sestara milosrdnica. Njen suprug Krešimir član je upravnog odbora udruge Marijini obroci, koju je osnovala Markić, a vodi je Renata Planinić. Renatin suprug Krešimir, pak, odvjetnik je inicijative "U ime obitelji".

I obitelj Željke Markić aktivna je u promicanju katolicizma, tako su aktivni i njezin otac Marijo Živković, koji je predsjednik udruge Obiteljski centar i brat Mario Živković - liječnik koji tumači stavove sestrine inicijative. Stariji Živković prije nekoliko je godina uspio u neke zagrebačke škole progurati, tijekom sata vjeronauka naravno, prikazivanje brutalnog dokumentarnog filma "Pobačaj - ženina odluka", u kojem se eksplicitno prikazuju metode pobačaja koje se ne koriste već 30 godina.

U Globusu se ističe kako su Markići, odnosno Živkovići, Planinići i Ilčići povezani već generacijama, a međusobno su i kumovi.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!