Novosti

DUBROVNIK SUTRA ODLUČUJE

'Srđ je naš': Izađite na referendum i glasujte po savjesti

Referendum o golf parku na Srđu održat će sutra, 28. travnja. Pravo glasa ima 37.952 birača, glasat će se na 59 mjesta.

Članovi Inicijative "Srđ je naš" održali su danas u gruškoj luci konferenciju za novinare i tom prigodom još jednom pozvali Dubrovčane da izađu na sutrašnji referendum o golf resortu na Srđu te glasuju po svojoj savjesti.

Članovima Inicijative priključilo se i 50-ak studenata i studentica koji su jutros doputovali iz Zagreba. Član Odbora za referendum Igor Miošić zahvalio je svima koji su doprinijeli da se prikupe potpisi te informiraju građane o referendumu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naglasio je i kako dolazak studenata iz Zagreba znači puno više od 50-ak glasova na referendumu, jer je riječ o simboličnoj gesti koja ukazuju da među mladima postoji svijest o važnosti ovoga trenutka.

"Dubrovački referendum prvi je referendum raspisan na inicijativu građana, a svojim odazivom građani mogu pridonijeti da to bude i prvi obvezujući referendum", istaknuo je Miošić.

Dodao je kako veliki interes za referendum, osim mladih, pokazuju i starije osobe koje se svakodnevnim pozivima raspituju kako ostvariti svoje glasačko pravo.

Referendum o golf parku na Srđu održat će sutra, 28. travnja. Pravo glasa ima 37.952 birača, glasat će se na 59 mjesta, a trošak referenduma je oko 300 tisuća kuna.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!