Novosti

HOROR NA MARATONU

Pogledajte jezivu snimku eksplozija u Bostonu!

Bolnice u Bostonu su izvijestile da je u eksplozijama ozlijeđeno 105 osoba, od kojih je 15 u kritičnom stanju. CNN javlja da je među ozlijeđenima osmero djece. Život su izgubile tri osobe od kojih je jedna osmogodišnji dječak.

00:09 - Više od 100 osoba je ozlijeđeno u ponedjeljak u dvjema eksplozijama na Bostonskom maratonu, javlja Boston Globe na svom Twitteru

Isti izvor javlja da nije bilo treće eksplozije u predsjedničkoj knjižnici John F. Kennedy, kako je prethodno javljeno, već se radi o požaru.


Na upit novinara jesu li bombe povezane s terorističkim činom, šef bostonske policije je kazao da "ne može reći ništa konačno".

Dodajmo i kako hrvatski generalni konzulat u New Yorku, koji pokriva i područje Bostona, nije primio dojave da među stradalima ima hrvatskih državljana.


______________________________________________________________

BOSTON - Blizu ciljne crte bostonskog maratona u ponedjeljak dogodile su se dvije eksplozije, broj žrtava zasad se ne zna, a CNN javlja o dvije osobe. Prema neslužbenim podacima ozlijeđeni su i deseci ljudi. Policija je potvrdila kako je došlo do još jedne eksplozije, i to u blizini Kennedyjeve knjižnice u Bostonu.

Policija je izvijestila da se, dok su tisuće trkača završavale 117. bostonski maraton, a gledatelji promatrali završetak utrke i navijali, dogodila jedna eksplozija, a svjedoci su rekli da su bile dvije eksplozije. Izvjestitelji u centru za novinare su čuli dvije eksplozije, izvijestila je agencija Reuters.

Glasnogovornik bostonske policije rekao je da su na mjestu eksplozije policija, vatrogasci i hitne službe. O eksploziji u Bostonu obavješten je predsjednik SAD-a Barack Obama koji je svojoj administraciji naložio da osigura svu potrebnu pomoć u istrazi, rekla je Bijela kuća.

Mike MItchel iz Vancouvera iz Kanade, trkač koji je završio utrku, rekao je da je pogledao unatrag prema cilju i vidio "golemu eksploziju". Dim se dizao 15 metara u zrak, rekao je Mitchell. Ljudi su počeli trčati i vrištati nakon što su čuli eksploziju, rekao je Mitchell. "Svi su se uspaničili".

Televizijske snimke pokazuju vozila hitne pomoći, vatrogasna kola i desetke policijskih auotmobila blizu ciljne crte maratona.

Stotine tisuća geldatelja obično se razmjeste duž 42,19 kilometara dugog pravca tradicionalne bostonske utrke, a najveće se mnoštvo okupi blizu cilja. Eksplozije su se dogodile pet sati nakon početka trke u vrijeme kada je većina najboljih sportaša već napustila utrku, ali još uvijek pristižu maratonci amateri.

Na području oko mjesta eksplozije prekinut je javni gradski promet. Glasnogovornik utrke Boston Marathon novinarima je rekao da nikome neće biti dopušteno ući ili izaći iz hotela koji je služio kao stožer priredbe.

U Bostonu je blokirano korištenje mobitela kako bi se spriječilo eventualno aktiviranje bombe.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Jasna Matić
  RASKOŠ TALENATA Zanimljiva i energična žena iz grada preselila se na selo - u kuću koju je sama osmislila

  Jasna Matić, sudionica showa „Tri, dva, jedan - kuhaj“, iznimno je svestrana žena, uspješna u čemu god se okuša; od ugostiteljstva, uređenja interijera, kao domaćica na večerama u svom domu..., a kako će se njezin jelovnik svidjeti ostalim natjecateljima, pogledajte u prvoj epizodi showa „Večera za 5 na selu“.

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Reci što misliš!