Novosti

Referendum prošao

Dubrovčani sami odlučuju o Srđu

Dubrovčani sami odlučuju o Srđu
Dubrovniktv.net

Ministarstvo uprave odoljelo je svim pritiscima i odobrilo referendumsko pitanje o usvajanju Urbanističkog plana uređenja za projekt na Srđu .

Ministarstvo uprave donijelo je odluku da će Dubrovčani sami odlučiti žele li megalomanski projekt iznad svojih glava ili ne.

Iako su se prije par dana pojavile informacije kako je čak i predsjednik Europske komisije José Manuel Barroso vršio pritisak na premijera Zorana Milanovića da riješi spor oko Srđa u investitorovu korist, Ministarstvo uprave je odobrilo referendum o spornom projektu iznad Dubrovika.

"Ministarstvo uprave donijelo je Odluku kojom se utvrđuje ispravnim Prijedlog za raspisivanje referenduma od 20. veljače 2013. godine, dostavljen od Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, u kojem je sadržano sljedeće referendumsko pitanje: 'Jeste li za usvajanje urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ'“, stoji u priopćenju Ministarstva uprave koje je objavljeno na njihovim službenim stranicama.U obrazloženju odluke stoji kako je prikupljeno 9.085 potpisa, što je više od 22,5 posto ukupnog broja birača u Dubrovniku. Točnije 2,5 posto više od zakonskog minimuma.

Grad Dubrovnik mora u roku od 30 dana raspisati referendum, a žalba na rješenje nije moguća.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!