Novosti

cijela hrvatska tuguje

Norin djed kroz suze: Sve je Nora, sve je ona...

Malena Nora Šitum borila se do zadnjeg trenutka, kao prava lavica. Obitelji pristižu tisuće izraza sućuti, no mala je to utjeha roditeljima koji će se sredinom sljedećeg tjedna s njezinim tijelom vratiti u Hrvatsku. Sprovod malene heroine trebao bi biti sljedeće subote u rodnom Zadru.

Hrvatska je učinila sve. Barem oni mali, anonimni ljudi koji su u samo šest dana skupili više od pet milijuna kuna za liječenje teško oboljele djevojčice. Ostalo je bilo na Nori. U posljednje dvije, bolesne i teške godine, pokazala je snagu lava. Ali, više nije mogla.

Norin je djed unučicu ispratio na put i nadao se da će se vratiti zdrava. "Ovdje je kod nas u Zadru soba puna igračaka. Puna! Dnevni boravak...Sve je Nora, sve je ona...", kroz suze nam je rekao Stevan Atanasovski.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za Norom od jučer tuguje cijela Hrvatska. Petogodišnja je djevojčica ujedinila zemlju. Nezaposleni i zaduženi - nitko nije mogao zažmiriti na apel Norine majke.

"Ovo će nas sve skupa rastrijezniti da materijalna stvar ne znači ništa, da ne znači ni u Europu ući i njihove plaće. Ništa to ne znači...", kaže Norin djed.

'Danas sam isplakao sav onaj dug u suzama iz prošlosti'

Pročitajte potresno pismo Norine majke!

'Ta energija, te okice, to je nešto što je Nora'

Držali smo palčeve i tražili nadu u Americi, u bolnici "gdje nada živi".

"Jako nam je žao zbog smrti Nore Šitum i izražavamo našu duboku sućut njezinim roditeljima, obitelji i mnogim prijateljima koji su je podržali u Hrvatskoj. Tijekom Norina liječenja u našoj bolnici svjedočili smo iznimnoj hrabrosti i duhu male djevojčice i njezinih roditelja", stoji u priopćenju Dječje bolnice u Philadelphiji.

"Naravno da nije jedino dijete, ona je prekretnica u ovoj godini. Ona je napravila puno da se sazna za djecu koja su se skrivala po kućama i odjelima. Javnost o djeci takve bolesti nije znala", rekla je Jasminka Žužić iz udruge Hrabro dijete.

Cijela je Hrvatska jučer zanijemila. Svi su vjerovali da će Nora izdržati! Međutim, anđeo je dobio krila i odletio na mjesto gdje nema boli.

"Mora se živjeti. Moram biti podrška Đani, ona ima samo mene. Moram je podržati! Ali ne mogu, teško ću...", rekao je Norin djed.

Nora se pridružila malim mučenicima koji su odletjeli prije nje. I da može, sigurno bi nam poručila: Ne tugujte, dali ste sve od sebe. Proletjela sam kroz zemlju u kojoj, unatoč svemu, ljubavi još uvijek ima!

'Djevojčica tužnog pogleda napravila je ono što vi nikad nećete!'

'Naravno da znamo za Noru i neizmjerno nam je žao...'

'Sve je stalo kad smo čuli tužnu vijest o Nori'

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!