Novosti

BITKA ZA ZAGREB

'Iz aviona se vidi da je Bandić HDZ-ov kandidat!'

U trenucima dok je HDZ predstavljao svoju kandidatkinju za gradonačelnicu Zagreba, njezin izbor komentirao je SDP-ov kandidat Rajko Ostojić: 'Ma iz aviona se vidi da HDZ i Bandić koaliraju zadnje tri godine. Dakle, kao što vidite i kandidatkinja je nacionalno vrlo prepoznatljiva, ne?'.

U prostorija zagrebačkog Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice održana je konferencija za novinare na kojoj predstavljena kandidatkinja te stranke za zagrebačku gradonačelnicu na predstojećim lokalnim izborima.

Riječ je o Margareti Mađerić, zastupnici te stranke u Gradskoj skupštini te predsjednici Kluba gradskih zastupnika. Na predstavljanju se nije pojavio šef stranke Tomislav Karamarko.

U svom nastupnom govoru kao kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Mađarić je rekla da je od 16. godine u HDZ-u, a najponosnija je na funkciju predsjednice Mladeži HDZ-a koju je obnašala.

"Prihvatila samo ovu odgovornu funkciju kandidatkinje za gradonačelnika nakon jednoglasne podrške gradskog odbora, vodstva stanke i predsjednika Karamarka. Ja sam dijete HDZ-a", istaknula je Mađarić.

"Prošla je sve hijerarhijske stepenice u stranci, a ovo je prvi put da kandidat nije nametnuti iz središnjice stranke", istaknuo je Andrija Mikulić, predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice.

"Poznajem problematiku grada, u ovom mandatu u Gradskoj skupštini nisam propustila nijednu sjednicu. Uhvatit ću se u koštac s nezaposlenošću. Prioritet će biti restrukturiranje Hodlinga koji je nagomilao dugove. Zagrepčani plaćaju najveći i prirez i porez i zato zaslužuju bolju, jeftiniju i kvalitetniju uslugu", istaknula je HDZ-ova kandidatkinja za gardonačelnicu Zagreba.

Na pitanje je li u pozadini njezine kandidature potpora Milanu Bandiću, Mađarić je rekla kako to govore oni koji nemaju argumenata za druge te da vjeruje u pobjedu.

"Ma iz aviona se vidi da HDZ i Bandić, iz aviona, koaliraju zadnje tri godine.  Što je bilo prije, ne mogu govoriti, ali to se vidi iz aviona. Dakle, kao što vidite i kandidatkinja je nacionalno vrlo prepoznatljiva, ne? I to govori da se navija za Milana Bandića. Dakle, glas je potpuno jasan", odmah je reagirao ministar zdravlja Rajko Ostojić, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Zanimljivo je da je predsjednik Gradskog  odbora HDZ-a na konferenciji za novinare na kojoj predstavljena kandidatkinja te stranke za zagrebačku gradonačelnicu rekao kako su potizborne koalcije moguće sa svima od centra do desno. Na pitanje je li Bandić u tom krugu, Mikulić je odgovorio: "To vi najbolje znate".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, u petak će u Kulturnom centru Pešćenica u Ivanićgradskoj ulici šef HDZ-a Tomislav Karamarko i nova kandidatkinja za gradonačelnicu Margareta Mađarić predstaviti i izborni program za lokalne izbore.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Jana nije ni trepnula dok su žohari šetali po njoj! (thumbnail)
  NEUSTRAŠIVA ČEHINJA Jana otkrila zašto se ne boji žohara: 'Uzgajali smo ih, to je hrana za gmazove'

  Jana i Miroslav trenutno su najbolji par u showu 'Superpar', s najviše novca u kasici, a Enis je izjavio da više ne zna kako da ih slomi jer sve izazove prolaze s lakoćom

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Reci što misliš!