Novosti

KRVAVI OBRAČUN u OSIJEKU

Odvjetniku prerezao vrat i zadao mnoštvo ubodnih rana

Stravično ubojstvo sinoć u Osijeku. Nasmrt je nožem izboden odvjetnik i pjesnik Lujo Medvidović. Policija ga je pronašla u njegovu uredu u lokvi krvi. Uz beživotno tijelo ležao je ozlijeđeni napadač, kojeg sad na intenzivnoj njezi KBC-a Osijek čuva policija.

Krvavi obračun prošle noći u centru Osijeka - iza vrata odvjetničkoga ureda dogodilo se stravično ubojstvo i pokušaj samoubojstva.

"Policijski službenici su u prostorijama tvrtke u Osijeku pronašli mrtvo tijelo 63-godišnjeg Osječanina i 45-godišnjeg ozlijeđenog muškarca s područja Vinkovaca", rekla je Vesna Žnidarić Bolarić, glasnogovornica PU osječko-baranjske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pronađeni su u lokvi krvi, koje je bilo posvuda. Neslužbeno doznajemo, ozlijeđeni muškarac nožem mu je prerezao vrat i zadao mnoštvo ubodnih rana od čega je odvjetnik premino. Napadač je potom podignuo ruku na sebe. Susjedi nisu ništa čuli.

No susjed preko puta vidio je sumnjivca jučer poslijepodne - pitao ga je kad odvjetnik radi i potom otišao. "Imao je šiltericu, imao je kapu, onako mlađi, neobrijan, malo zapušten", opisao je susjed Zdravko Zdravčević koji kaže da je svjetlo u uredu vidio tek iza 22 sata.

Odvjetnikova supruga alarmirala je policiju nakon što joj se nije javljao na mobitel i nije dolazio kući. Policija je stigla oko jedan iza ponoći i u uredu zatekla strašan prizor. Napadač koji se samoozlijedio prevezen je u bolnicu, gdje su mu sanirane lakše ozlijede, a potužio se i na udarce.

"Imao je porezotine na vratu, imao je ozlijeđenu i ruku. Sad je na promatranju i nastavku liječenja", izjavio je liječnik Vladimir Lehner.

Izvan je životne opasnosti a kako je poremećenog psihičkog stanja, pregledao ga je i psihijatar.
Čuva ga policija kojoj je otprije poznat zbog prijetnji i pokušaja teške krađe. Do jutros je dva mjeseca bio u bijegu - pobjegao je s Odjela psihijatrije županjske bolnice, gdje ga je bila smjestila policija.

Policija je i ispred stana pokojnoga odvjetnika. Motivi stravičnoga ubojstva nisu poznati. A ni kako je ubojica ušao u zgradu, u koju se ulazi uz šifru. Je li se sakrio u haustoru i čekao odvjetnika da ga ubije? Sve to znat će se po završetku istrage, prvi rezultati očekuju se već sutra.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!