Novosti

SHVATILI POZIV KAO PROVOKACIJU

Srbi tvrde: Gotovina nam se narugao!

Srbi tvrde: Gotovina nam se narugao!
PIXSELL

Njegove pomirljive riječi u susjednoj nam zemlji nisu naišle na odobravanje.

Intervju koji je u ponedjeljak Kuriru dao oslobođeni general Ante Gotovina Srbi su shvatili kao provokaciju. Podsjetimo, general je u razgovoru s novinarkom pozvao izbjegle Srbe da se slobodno vrate svojim kućama.

"Hrvatska je njihova domovina koliko i moja", rekao je Gotovina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njegove pomirljive riječi u susjednoj nam zemlji nisu naišle na odobravanje.

"Gotovinin poziv da se Srbi vrate ruganje je izbjeglima tijekom akcije Oluja", piše Kurir čiji su sugovornici nastavili u istom tonu.

"Čista je ironija da nas onaj koji nas je protjerao s kućnog praga sada poziva da se tamo vratimo. To je ruganje u lice. Plašim se da će i ono malo Srba što je ostalo morati napustiti Hrvatsku zbog novonastale histerije poslije oslobađanja Gotovine i Mladena Markača", smatra Milojko Budimir, predsjednik Asocijacije izbjegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske.

Predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica u Srbiji Miodrag Linta smatra da je poziv Gotovine čista provokacija.

"Država Hrvatska mora konkretnim djelima pokazati da želi povratak Srba, i to tako što će vratiti imovinu, stanove, kuće prognanih, penzije i deviznu štednju, kao i procesuiranjem svih odgovornih za zločine i rješavanjem problema nestalih osoba", smatra Linta.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Hana i Jana se složile oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?' (thumbnail)
  SUPERPAR Hana i Jana složile se oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?'

  „Ne želim da ispadnemo kao da smo od šećera“, rekao je Goran Hani

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Reci što misliš!