Novosti

HDZ VRAĆA LOPTICU

'Milanović je bio bahat, agresivan i bezobrazan!'

Saborski Klub HDZ-a prozvao je danas premijera Zorana Milanovića da je jučer, tijekom aktualnog prijepodneva u Hrvatskom saboru, bio bahat, agresivan i bezobrazan, ističući da iza takvog njegovog ponašanja zapravo stoji strah, nesigurnost i nesposobnost zbog loših rezultata njegove Vlade.

Umjesto bahatosti, agresivnosti i bezobrazluka u HDZ-u su od premijera, istaknuo je, očekivali da se nakon šest mjeseci od zadnjeg 'aktualca' ipak bolje pripremio, da će biti racionalan, argumentiran, civiliziran i europski predsjednik Vlade kakvim se voli predstavljati.

'Milanović u najgorem mogućem svjetlu'

"No, vidjeli smo ga u najgorem mogućem svjetlu, kao predsjednika Vlade koji ne odgovara na pitanja, koji ne polemizira, koji ne iznosi argumente, već na uvredljiv način komunicira sa zastupnicima, iznosi uvrede osobne prirode", poručio je Jandroković.

Naglasio je da je Milanović jučer uvrijedio niz zastupnika, predstavnike pojedinih hrvatskih regija, a da je posebno neprihvatljivo bilo njegovo uvredljivo ponašanje prema HDZ-ovom zastupniku Davoru Ivi Stieru.

"Njegova je poruka - ti se nisi rodio u Hrvatskoj, nije te bilo ovdje, ne poznaješ Hrvatsku i to znači da je ne voliš. On to govori čovjeku koji je bio jedan od najvažnijih ljudi za završetak pregovora o članstvu u EU, čovjeku koji je došao sredinom 1990-ih godina i ni na koji način se nije okoristio nego je uložio samoga sebe u izgradnju hrvatske države i završetak pregovora", rekao je.

Takvim ponašanjem, naglasio je Jandroković, poslao poruku i Hrvatima koji su se vratili ili se namjeravaju vratiti u Hrvatsku - 'ne poznajete Hrvatsku, a to znači da je ne volite i da vas onda tu ni ne treba'.

Milanović je, istaknuo je, oporbene stranke prozivao da šire govor mržnje, da se koriste šovinizmom kao sredstvom političke borbe, 'a ovo zaista nije ništa drugo nego upravo to o čemu je govorio'.

A gdje je bio Karamarko?

Upitan zašto se o događajima na 'aktualcu' nije oglasio predsjednik stranke Tomislav Karamarko, Jandroković je odgovorio kako će se on o tome kasnije očitovati, te da osobno ne može shvatiti medijske napise kojima se uspoređuje pozicija premijera i čelnika oporbe tijekom aktualnog prijepodneva u Saboru.

Jandroković je naglasio kako jučerašnja Milanovićeva najava da će za ratifikaciju sporazuma o granici s BiH iz 1999. godine biti potrebna dvotrećinska većina za HDZ zapravo znači da je premijer odustao od ratifikacije, jer je svjestan da HDZ i još neke stranke neće glasati za ratifikaciju.

'Slabost, nesigurnost, neznanje, nesposobnost'

"Iza tog državništva na koje se voli pozivati, iza te snage i odlučnosti, ustvari stoji slabost, nesigurnost, neznanje, nesposobnost, jer ako si državnik onda ćeš neke stvari napraviti državnički", poručio je.

Milanovića je prozvao da je opozvao još jednu svoju bitnu odluku, nakon one da će, suprotno ranijem stavu, ipak ići na gradnju Pelješkog mosta.

Ponovio je stav HDZ-a kako ne treba žuriti s ratifikacijom tog sporazuma, da sada za to nije vrijeme jer je na snazi privremeni režim, da na taj način razmišljaju i priznati hrvatski stručnjaci 'o kojima je Milanović također jučer govorio s omalovažavanjem'.

Vladu je prozvao da u ratifikaciju ulazi slučajno, bez strategije i nepripremljena, a na upit hoće li HDZ biti odgovoran za posljedice ako se sporazum ne ratificira, odgovorio je kako je cijeli slučaj isprovocirao SDP i da je ta stranka odgovorna za eventualne posljedice.

"To je odgovornost vladajućih kojom si samo nepotrebno stavljamo teret više", poručio je Jandroković.

Više doznajte u videu!

 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!