Novosti

u pratnji ministra

23 češka turista avionom se vratili doma

Ozlijeđeni češki turisti otputovali su u Češku posebnim vojnim zrakoplovom Republike Češke u pratnji pomoćnika češkog ministra vanjskih poslova Tomasa Duba, medicinskog osoblja i psihologa. Za teže ozlijeđene u zrakoplovu su bili posebno pripremljeni bolnički kreveti sa svom potrebnom medicinskom opremom.

Dvadeset i troje čeških turista ozlijeđenih u subotu u teškoj prometnoj nesreči kod tunela Krpani na autocesti A1, otputovalo je svojim kućama u Republiku Češku nešto prije 18 sati iz zadarske Zračne luke.

Češki turisti otputovali su prema Brnu posebnim vojnim zrakoplovom Republike Češke u pratnji pomoćnika češkog ministra vanjskih poslova Tomasa Duba, medicinskog osoblja i psihologa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za teže ozlijeđene u zrakoplovu su bili posebno pripremljeni bolnički kreveti sa svom potrebnom medicinskom opremom.

Inače, iz gospičke bolnice danas je otpušteno 35 čeških turista, a petero teško ozlijeđenih je zadržano na liječenju. Ostali su otputovali u domovinu u privatnom aranžmanu jer je po neke od ozlijeđenih u Gospić stigla rodbina ili prijevoz osiguravateljskih društava.

Ozlijeđena 60-godišnja češka turistkinja koja je bila hospitalizirana u KB Dubrava, također je prevezena u domovinu posebnim vojnim zrakoplovom Republike Češke, gdje će biti operirana.

Naime, posebni vojni zrakoplov Češke nakratko je sletio u Zračnu luku Zagreb kako bi preuzeo 60-godišnju češku turistkinju, nakon što je oko 18 sati u zadarskoj Zračnoj luci preuzeo 23-roje ozlijeđenih čeških turista, koji su bili smješteni u gospićkoj bolnici.

Anesteziolog dr. Duško Jovičić iz Kliničke bolnice Dubrava za Hinu je izjavio kako su liječnici procijenili da je stanje njihove 60-godišnje češke pacijentice stabilno i da može podnijeti put do Češke. Rekao je da je češka strana pokazala interes da pacijentica ide letom koji je danas organiziran.

Češku pacijenticu do Zračne luke Zagreb prevezli su vozilom Hitne medicinske pomoći u pratnji liječnika, a u Zračnoj luci preuzeli su je češki liječnici. Ženu u Češkoj očekuje nekoliko operacijskih zahvata, rekao je dr. Jovičić.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!