Novosti

OKONČANA DRAMA U TOULOUSEU

Ranili i uhitili napadača, taoci neozlijeđeni

Pomahnitalog muškarca, koji je tvrdio da je član al-Qaide, uhitili su specijalci nakon gotovo sedam sati talačke krize.

Drama u poslovnici CIC banke u Toulouseu u Francuskoj okončana je nakon sedam sati. Muškarca koji je tvrdio da je član al-Qaide uhitili su specijalci nakon pucnjave u kojoj je, prema pisanju francuskih medija, napadač ranjen. Nitko od talaca nije ozlijeđen.

Sve je počelo jutros kada je naoružani muškarac upao u banku i tražio novac. Kada ga nije dobio, ispalio je jedan hitac i zatražio razgovor s elitnom jedinicom policije koja je ubila Mohameda Meraha, muškarca koji je u ožujku inspiriran al-Qaidom ubio tri vojnika, rabina i troje židovske djece u Toulouseu.

Policija je u međuvremenu otkrila identitet otmičara, koji je poručio kako otmicu nije počinio zbog novca već zbog svojih vjerskih uvjerenja, prenio je državni odvjetnik Michel Valet, nazočan na mjestu događaja.

Pomahnitali muškarac, za kojeg se kasnije doznalo da je šizofreničar koji je pobjegao s liječenja, zatočio je četvero ljudi, direktora banke te tri zaposlenika. Nakon višesatnog pregovaranja s policijom na slobodu je pustio zaposlenicu banke, a pola sata kasnije i drugu. Napadačeva sestra preko mobitela je došla u kontakt s njim te ga pokušala uvjeriti da se preda. Potvrdila je da njezin brat ima problema s ispadima bijesa te da se boji vanjskog svijeta.

Poslovnica banke nalazi se stotinjak metara od stana u kojem je Merah živio, gdje ga je policijski snajperist ubio nakon više od 32 sata opsade.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!