Novosti

AMBICIOZNI STUDENTI

Iza njih su mjeseci posla, a ispred njih svijetla budućnost!

Gotovo 400 studenata mjesecima je radilo na aplikacijama koje će jednom - možda zaraditi milijune. Pred tvrtkama i investitorima konačno su izabrane i najbolje ideje.

Iza njih su mjeseci posla, a ispred - svijetla budućnost. Studenti koji su osmislili kupovanje skeniranjem "barcodova" u trgovinama najbolji su među više od stotinu timova, a to ne znači samo prestiž.

"Zarada će se temeljiti na prodaji takve aplikacije velikim supermarketima i namjeravamo je integrirati u njihove postojeće informacijske sustave, a može se prilagoditi dizajnom vizualno bilo kojeg supermarketa", izjavila je Željka Janda Hegediš, studentica FER-a.  

Evo još nagrađenih ideja: aplikacija CUGin otkriva u kojem je kafiću, primjerice, kava danas jeftnija.

"Novac u toj aplikaciji leži u tome da ćemo kafićima omogućiti besplatno oglašavanje, neograničen broj akcija, jer u konačnici korisnicima želimo omogućiti što više uštede uz što više akcijskih cijena", tvrdi Filip Gvardijan, također student FER-a.

I beskonačnom čekanju u policiji ili bankama dolazi kraj jer napravljena je aplikacija spojena s redomatima koja će korisnicima uštedjeti vrijeme.   

"Osoba uzima svoj redni broj te ga stavlja u aplikaciju i može obavljati poslove koje ima dok ne dođe na red", kaže Sara Medved, studentica Medicinskog fakulteta.

Natjecanje App Start Contest na FER-u je privuklo i velike tvrtke i investitore.

"Ove stvari što rade nisu samo nekakvi lokalni proizvodi nego da će ih moći plasirat prvo regionalno, a zatim i globalno", smatra Vedran Podobnik, docent na FER-u.

Nije cilj da ovi studenti nakon fakulteta traže posao na burzi, već da sami otvaraju nova radna mjesta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!