Novosti

radnička klasa odlazi u raj

Globalni prosvjedi protiv korporativne pohlepe!

Globalni prosvjedi protiv korporativne pohlepe!

Globalni prosvjedi protresti će svijet povodom Međunarodnog praznika rada kako bi se iskazalo negodovanje zbog sprege kapitala i politike te objavio nastavak borbi protiv korporativne pohlepe.

Pokret Okupirajmo Wall Street, koji je privukao pozornost svijeta kad se sudionici lani osam tjedana nisu micali s Manhattana, u utorak je organizirao globalne prosvjede kako bi pozornost svijeta usmjerio prema korporativnoj pohlepi, javljaju u ponedjeljak američki mediji.

Organizatori se nadaju da će osnažiti pokret OWS nakon razmjerno tihe zime.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pozivi da se 1. svibnja organizira opći štrajk, da ne rade ni škole, ni banke ni trgovine, pojavili su se na internetu za Toronto, Barcelonu, London, Kuala Lumpur i Sydney, kao i u stotinama drugih gradova Sjeverne Amerike, Europe i Azije.

U utorak će se sudionici OWS-a pridružiti sindikatima u proslavi Međunarodnoga praznika rada. Planiraju marš od Union Squarea do Donjeg Manhattana i 'okupaciju' Bryantova parka na Šestoj avenij, preko puta 55-katnice korporacije Bank of America.

"Pozivamo ljude da se suzdrže od šopinga, da izađu iz učionica, uzmu slobodan dan na poslu i uključe se u druge kreativne oblike otpora kojim ćemo omesti 'status quo'", kaže se u mailu pokreta poslanome 26. travnja.

Pripadnici Occupy pokreta diljem Sjedinjenih Država upozoravaju na sve veći broj ovrha obiteljskih kuća i visoku stopu nezaposlenosti, dok istodobno brojne vodeće banke i financijske institucije primaju pomoć od novca poreznih obveznika, a njihovi direktori velike bonuse.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!