Novosti

KAD BI SVAKI GRAD IMAO TAKVOG

Hrabri gradonačelnik spasio ženu iz požara

Hrabri gradonačelnik spasio ženu iz požara
nydailynews.com

Gradonačelnik je po dolasku kući u četvrtak navečer primijetio da u dvokatnici do njegove plamti požar. Zajedno s pripadnicima svojeg osiguranja uletio je unutra ne čekajući dolazak vatrogasaca.

Cory Booker, gradonačelnik Newarka, najvećeg grada američke savezne države New Jersey, prevezen je u bolnicu nakon što je spasio ženu iz požara koji je zahvatio kuću u njegovu susjedstvu.

Booker je po dolasku kući u četvrtak navečer primijetio da u dvokatnici do njegove plamti požar. Zajedno s pripadnicima svojeg osiguranja uletio je unutra ne čekajući dolazak vatrogasaca. Gradonačelnik je sam iznio jednu ženu s drugog kata kuće prepunog gusta dima, a njegovi zaštitari izvukli su još troje ukućana.

Booker je potom prevezen u bolnicu zbog opeklina drugog stupnja na ruci i udisanja dima, ali je ubrzo pušten kući. Na svom je twitter računu objavio da je dobro.

Šef mjesnih vatrogasaca pohvalio je gradonačelnika i trojicu njegovih zaštitara, inače policijskih detektiva, za vrlo profesionalno spašavanje.

Booker, mlada zvijezda u usponu Demokratske stranke, poznat je po tome da uzima stvari u svoje ruke. Tako je zimus, nakon što je Newark pogodila snježna mećava, zajedno sa svojim sugrađanima čistio snijeg i priskrbio si nadimak "superheroj s lopatom".

Na svom službenom putu u SAD u ožujku britanski premijer David Cameron zatražio je sastanak s Bookerom kako bi saznao više o metodama kojima je preporodio svoj grad s 300 tisuća stanovnika nakon više godina propadanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!