Novosti

DVIJE GODINE POSLIJE ZADANOG ROKA

Otvara se autocesta do Vrgorca

Otvara se autocesta do Vrgorca
Ilustracija

Od četvrtka će se prema krajnjem jugu Hrvatske putovati brže i sigurnije. Odahnut će i stanovnici vrgoračkog kraja jer se otvara dionica autoceste A1 od Ravče do Vrgorca.

Na naplatnoj postaji Vrgorac iscrtavaju se posljednje linije jer unatoč vrućini sve mora biti spremno za otvaranje koje će se dogoditi u četvrtak.

Deset kilometara duga dionica Ravča - Vrgorac napokon je završena iako dvije godine kasnije od predviđenog roka. Naručitelji kažu kako je razlog skupoća zbog zahtjevnosti ceste.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Otvaranjem ove dionice autocesta A1 sad ima 467 kilometara. Od Vrgorca do Zagreba vozit će se oko 4 sata, po cijeni od 191 kune. Cestarina do Splita bit će 34 kune.

Završetkom dionice otvara se i 10 radnih mjesta na naplatnim kućicama, a grad Vrgorac će imati dva izlaza i ulaza na Dalmatinu. Tako će se rasteretiti od kolona koje su prošlo ljeto doslovce blokirale grad.

Za sam grad Vrgorac ova će autocesta puno uraditi jer ipak je Vrgorac jedno zaleđe Makarske.

Iduća faza je spajanje Ravče i Ploča, koje je trebalo biti završeno još 2009. Zemljani radovi su u zavšnoj fazi, objekti su u visokoj fazi gotovosti, a očekuje se proboj tunela Šubir za dva mjeseca.

Autocestom od Zagreba do Ploča trebali bi se voziti krajem 2012.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!