Novosti

NOVO ISTRAŽIVANJE

Reklame za fast food bude želju za tom hranom

Reklame za fast food bude želju za tom hranom

Televizijske reklame za brzu hranu doista kod djece bude želju za njom, osobito ako puno gledaju televiziju.

NEW YORK - Reklame za brzu hranu kod djece bude želju za tom vrstom prehrane, a posebno kod djece koja provode puno vremena pred televizorom.

Istraživanje je provedeno u trenucima kad, u sklopu borbe protiv debljine", jačaju pozivi na zabranu reklama za "junk food" namijenjenih djeci. Posljednja je to učinila američka Akademija pedijatrije kad je u ponedjeljak objavila naputak o reklamama za brzu hranu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ispitivanja provedena na ciljanoj skupini djece u dobi od 6 do 13 godina, koje je vodila ekipa na čelu s Emmom Boyland s Liverpoolskog sveučilišta, pokazala su da su DVD-i s reklamama za brzu hranu i slatkiše kod djece pobuđivala glad za tim proizvodima.

Djeca obuhvaćena istraživanjem iskazivala su veću želju za slatkom i masnom hranom nakon gledanja reklama za "junk food" nego onih dana kad su gledala reklame za igračke.

To se osobito odnosilo na djecu koja su svakodnevno gledala puno televitziju, s tim što se pod "puno" smatra više od 21 sata gledanja televizije na tjedan.

No, autori istraživanja napominju da se reklame za lošu hranu ne mogu smatrati odgovornim za rast debljine među djecom, jer predstavljaju tek mali dio velikog broja čimbenika koji utječu na to.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!