Novosti

IZGUBLJENA BITKA, A NE RAT

Odvjetnici generala najavili žalbu

Odvjetnici generala najavili žalbu

Odvjetnici generala Ante Gotovine i Mladena Markača najavili su da će uložiti žalbe te izrazili razočaranje zbog presude.

DEN HAAG - Odvjetnici generala Ante Gotovine i Mladena Markača, koji su u petak nepravomoćno osuđeni na visoke zatvorske kazne najavili su da će uložiti žalbe te izrazili razočaranje zbog takve presude, ističući da se sudsko vijeće nije držalo zakona i činjenica.

Gotovinin odvjetnik Luka Mišetić rekao da mu je "žao što je imao povjerenja u suca Alphonsa Oriea, koji je predsjedavao prvostupanjskim vijećem", dodajući da je povoljna okolnost to što su njegove "dosadašnje presude, barem djelomično svaki put bile obarane u žalbenom postupku".

"Naivno smo mislili da će ovaj predmet biti odlučen na temelju činjenica i zakona, a koji su faktori odlučivali u ovom slučaju treba pitati Haški sud, odnosno suca Oriea", dodao je Mišetić.

Odvjetnik generala Mladena Markača također je izrazio razočaranje.

"Razočaran sam što Vijeće nije prihvatilo stavove obrane i nije prihvatilo našu ocjenu činjeničnog stanja. Presuda je vrlo, vrlo oštra, čini mi se još oštrija ako je usporedimo s nekim drugim slučajevima, pri čemu mislim na predmet Kosovo", rekao je odvjetnik Goran Mikuličić najavivši žalbu nakon što prouči presudu.

Po njegovim procjenama žalbeni postupak mogao bi trajati dvije godine.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Jasna Matić
  RASKOŠ TALENATA Zanimljiva i energična žena iz grada preselila se na selo - u kuću koju je sama osmislila

  Jasna Matić, sudionica showa „Tri, dva, jedan - kuhaj“, iznimno je svestrana žena, uspješna u čemu god se okuša; od ugostiteljstva, uređenja interijera, kao domaćica na večerama u svom domu..., a kako će se njezin jelovnik svidjeti ostalim natjecateljima, pogledajte u prvoj epizodi showa „Večera za 5 na selu“.

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Reci što misliš!