Novosti

SLIJEDE SAMOUBILAČKI NAPADI

Hamas poziva na intifadu

Hamas poziva na intifadu

Vođa Hamasa u egzilu pozvao je Palestince na novi ustanak protiv Izraelaca. Posljednji su Izraelci ugušili prije osam godina.

DAMASK - Šef Hamasa u egzilu Haled Mešal pozvao je u govoru na katarskoj satelitskoj tv al-Jaazera Palestince na novu intifadu protiv Izraela i spomenuo nastavak samoubilačkih napada.

 "Pozivamo na novu intifadu protiv neprijatelja. Otpor će se nastaviti samoubilačkim operacijama", rekao je Mešal koji živi u egzilu u Damasku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ranije je šef vlade Hamasa Ismail Hanija rekao da njegov pokret neće popustiti pred Izraelom ma kakvu silu koristio protiv Palestinaca.

Prva intifada, civilna pobuna koja je počela u prosincu 1988., završila zaključenjem sporazuma u Oslu kada je osnovana Palestinska vlast. Druga intifada je počela u rujnu 2000. a progresivno ju je dotukla izraelska vojska na Zapadnoj obali.

Iranski duhovni vođa, ajatolah Ali hamenei, pozvao je sve muslimane svijeta da stanu u obranu Palestinaca.

"Svi palestinski borci i svi pobožni ljudi islamskog svijeta obavezni su braniti bespomoćne žene, djecu i ljude u Gazi na bilo koji način. Tko god pogine u toj legitimnoj obrani je mučenik", poručio je Hamenei. Čelnike arapskih zemalja pozvao je, pak, da zaustave zločine "cionističkih vukova.

Osudio je i američkog predsjednika Georgea W. Busha koji je pristajanjem na izraelske napade "samo povećao svoj popis ratnih zločina".

"Europljani su također asistirali u ovoj tragediji i još jednom pokazali svoj animozitet prema islamu te dokazali da su njihove tvrdnje o poštivanju ljudskih prava obične laži", rekao je Hamenei.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!