Novosti

PRVO ROČIŠTE

Započelo suđenje za "vlak smrti"

Započelo suđenje za

Svih petorica optuženih su izjavili da se ne osjećaju krivima, a njihovi su odvjetnici zatražili novo vještačenje jer tvrde da istraga nije bila temeljita.

SPLIT - Na splitskom Županijskom sudu je započelo suđenje za nesreću nagibnog vlaka u Rudinama u kojoj je pretprošle godine poginulo šest osoba, a više od pedeset je ozlijeđeno.

U sudnicu su došli su optuženi među kojima su Ivan Medak, tadašnji šef odjela za ekologiju i zaštitu u Infrastrukturi HŽ-a, Ivan Tomašković, direktor tvrke "Intrade" koja je HŽ-u prodala sporni retardant kojim su poprskane tračnice, savjetnik u tvrtki "Intrade", Jozo Bazina, šef protupožarne zaštite u Splitu, Drago Rogulja te vatrogasac Branko Tišljar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svi su izjavili da se ne osjećaju krivima za nesreću, a njihovi su odvjetnici od sudskog vijeća zatražili da se vještačenje ponovi te tvrde da istraga nije bila temeljita.

Novo ročište je zakazano za 1. ožujka, a tada će se znati hoće li novo vještačenje biti odobreno.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Matthew Gray Gubler
  odlični glumci, odlični ljudi Glumci kriminalističke serije 'Zločinački umovi' objavili predivne oproštajne fotografije i porukama dirnuli obožavatelje

  Iako u kriminalističkoj seriji 'Zločinački umovi' glume opake likove, objave na društvenim mrežama otkrile su kako su članovi glumačke postave izrazito osjećajni i sentimentalni

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Reci što misliš!