Novosti

SPLITSKI PRIDE

Gay Pride u Splitu 11. lipnja

U Splitu će 11. lipnja biti organiziran prvi gay pride. Tema ovogodišnjeg Pride-a je pravo na zaštitu obiteljskog života istospolnih parova.

ZAGREB - Lezbijska grupa Kontra, Iskorak - Centar za prava seksualnih i rodnih manjina i udruga Domine iz Splita najavili su u četvrtak održavanje prvog Split Pride-a u lipnju 2011. godine.

"Udruge Iskorak i Kontra organizirale su prvu Pride manifestaciju u Zagrebu 2002. godine pod nazivom „Gay Pride 2002 - ISKORAK KONTRA predrasuda", te nastavile organizirati Zagreb Pride manifestacije do 2007. godine. Zbog interesa i potrebe LGBT zajednice u Splitu Iskorak, Kontra i Domine odlučili su organizirati prvi Splitski pride kao i niz popratnih aktivnosti usmjerenih na osnaživanje zajednice kao i na informiranje šire javnosti o LGBT pravima", stoji u njihovom priopćenju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tema ovogodišnjeg Pride-a je pravo na zaštitu obiteljskog života istospolnih parova. U Splitu će svakog 11. u mjesecu biti organizirane razne informativne i edukativne, a završit će se 11. lipnja LGBT Pride manifestacijom.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Zoe i Lea
  POGREŠAN ČOVJEK Zoe je toliko ljutita na svoju mamu da ne želi više živjeti s njom

  Dijana se jada Momi zbog svoje bračne situacije, a Biba je previše ljutita zbog Lee i poseže za Perinim pištoljem.

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Reci što misliš!