Novosti

sutra potpisuju sporazum

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar iz SDP-a prelazi u Bandićevu stranku

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar iz SDP-a prelazi u Bandićevu stranku
Borna Filic/PIXSELL

Baldasar se našao na udaru SDP-a nakon što je na unutarstranačkim izborima podržao Komadinu, nakon čega je SDP raspustio cijeli splitski ogranak

Splitski gradonačelnik i donedavni član SDP-a Ivo Baldasar će se pridružiti zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, odnosno njegovoj stranci Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti.

O suradnji je medije obavijestila Bandićeva stranka.

"Pozivamo vas na potpisivanje Sporazuma o suradnji na lokalnim izborima u Gradu Splitu između stranke Bandić Milan 365 - Stranke rada i solidarnosti i neovisnog kandidata Ive Baldasara", stoji u pozivu.

Prije mjesec dana Predsjedništvo SDP-a je raspustilo organe Gradske organizacije SDP-a u Splitu. Baldasar je na unutarstranačkim izborima podržao kandidata Zlatka Komadinu i tako se ponovno našao na udaru samog vrha SDP-a, na čelu sa Zoranom Milanovićem, nakon čega je uslijedilo raspuštanje splitskog ogranka.

Baldasar je tada rekao kako ne odstupa s gradonačelničke funkcije, već da nastavlja dalje sam. Najavio je i da se na idućim lokalnim izborima planira ponovno kandidirati za splitskog gradonačelnika, ali kao neovisni kandidat.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!