Novosti

OTVORILA SE ZEMLJA U GVATEMALI

Golema rupa progutala kuću i zgradu

Golema rupa progutala kuću i zgradu

Tropska oluja Agatha, koja je prohujala Srednjom Amerikom, odnijela je gotovo 150 života. Najgore je bilo u Gvatemali. U glavnom gradu te zemlje voda je urušila zgradu i kuću. Poginule su najmanje dvije osobe.

GUATEMALA - Porušene kuće, potopljene njive, gotovo 150 mrtvih i tisuće ozlijeđenih rezultat su prolaska tropske oluje Agathe, prve u ovogodišnjoj sezoni uragana, Gvatemalom, Hondurasom i Salvadorom.

U glavnom gradu Gvatemale je zbog oblinih kiša nastala golema rupa koja je progutala kuću i zgradu, javljaju svjetske agencije. Do urušavanja je došlo zbog, tvrde stanovnici, lošeg sustava odvodnje oborinskih voda. Iako nema potvrde lokalnih vlasti, poginule su najmanje dvije osobe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stanari koji su se uspjeli spasiti tvrde da su u jednom trenutku čuli nešto poput eksplozije nakon čega su se kuća i zgrada počele urušavati.

U Gvatemali je dosad u poplavama i odronima smrtno stradalo 120 osoba, a 53 ih se smatra nestalima. Prije prolaska oluje evakuirano je 112.000 osoba, većinom siromašnih i nastanjenih u trošnim kućercima.

Agatha je krenula s Tihog oceana nakon što su meteorolozi Američke oceanske i atmosferske agencije predvidjeli da bi sezona uragana 2010. (1. lipnja do 30. studenoga) mogla biti jedna od najgorih ikada zabilježenih na Atlantiku.

U susjednom Hondurasu, povjerenstvo za izvanredna stanja objavilo je podatke o 17 mrtvih i više od 3.000 evakuiranih. U Salvadoru je bilo devet mrtvih i dvoje nestalih.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!