Novosti

ŽALJENJE, NE ISPRIKA

Josipović: Jadranka nije shvatila

Josipović: Jadranka nije shvatila

Predsjednik Republike kaže da je njegov govor u Parlamentarnoj skupštini BiH krivo interpretiran i dodaje da se nije nikome ispričao, već je izrazio žaljenje zbog loše hrvatske politike.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović ocijenio je u razgovoru sa studentima mostarskog Filozofskog fakulteta kako je njegov govor u Parlamentu BiH krivo interpretiran tvrdeći da se nije ispričavao za rat i podjele, nego da je izrazio žaljenje zbog zbivanja iz prošlosti.

"Žalim što je moj govor pogrešno prenesen. Premda je međunarodna zajednica pohvalila moj govor, on nije ničija naredba pa ni Europske unije, a stojim iza svake svoje riječi. To nije bila isprika, nego sam izrazio žaljenje zbog ratnih zbivanja", rekao je Josipović studentima u Mostaru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hrvatski predsjednik dao je kratku izjavu i prilikom obilaska mostarskog Starog mosta te je istaknuo kako je njegov istup "bio govor prijateljstva, govor spremnosti da se priznaju vlastite pogreške te da se otvori jedna bolja i kvalitetnija budućnost pred nadolazeće promjene".

"Svaki odgovoran političar, bez obzira je li bio u Hrvatskoj, Srbiji ili BiH, ima zadaću sagledati dobre i loše strane politike koju je njegova država vodila. On treba ne samo dati izjavu, nego se o tome i očitovati", dodao je Josipović.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Doris Dragovic, Doris Pincic
  Omiljena pjevačica i voditeljica Doris&Doris: Pinčić se pohvalila fotografijom s obožavanom pjevačicom Dragović i saznala informacije koje su je šokirale

  Nije tajna da je voditeljica showa „Fittest Family“, Doris Pinčić Rogoznica velika obožavateljica lika i djela jedne od ponajboljih hrvatskih pjevačica Doris Dragović.

 • COVER - RTL Vijesti
  RTL Vijesti

 • Vezani članci

  Reci što misliš!