Novosti

UMJESTO JULIJE TIMOŠENKO

Mikola Azarov novi ukrajinski premijer

Mikola Azarov novi ukrajinski premijer

Azarova je na čelo vlade postavila tek osnovana koalicija predsjednika Viktora Janukoviča. Novi premijer slovi kao kruti birokrat.

KIJEV - Ukrajinski parlament potvrdio je u četvrtak za novog premijera Mikolu Azarova, dosadašnjeg ministra financija i dugogodišnjeg suradnika predsjednika Viktora Janukoviča.

Azarova je predložila koalicija vladajućih stranaka, a potvrdio predsjednik te parlament glasovima 242 zastupnika, iako je bilo potrebno samo 226 za prolaz.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Azarov (62), kojega smatraju krutim birokratom, bio je ministar financija i preuzima dužnost od Julije Timošenko.

Prozapadna bivša premijerka najprije je izgubila u drugome krugu predsjedničkih izbora na kojima je tijesno pobijedio proruski Janukovič, a zatim je prošli tjedan izgubila i povjerenje parlamenta.

Obraćajući se parlamentu Azarov je rekao da je pred njim teška zadaća jer je "zemlja opljačkana, blagajne prazne, a recesija se nastavlja".

AFP ističe da je netom formirana koalicija, koja se prozvala Stabilnost, predložila novog premijera te se sve obavilo začudnom brzinom, u manje od pola dana.

Postavljanjem Azarova na mjesto premijera Janukovič je osigurao sebi odanu vladu.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Kolinda Grabar-Kitarović, Tomislav Špiček s kćeri
  15 GODINA RTL-a FOTO - Predsjednica rijetko kad ima vremena za ćaskanje, ali za simpatičnog gospodina Špičeka svatko ga nađe!

  Kako je to izgledalo, pogledajte u našoj galeriji!

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Reci što misliš!