Novosti

PRIJESTOLNICA OPTIČKIH KABLOVA

Grad u Kanzasu mijenja ime u Google

Grad u Kanzasu mijenja ime u Google

Grad Topeka želi sudjelovati u eksperimentalnom projektu superbrze internetske mreže zbog čega su spremni na sve.

TOPEKA - Topeka, grad u američkoj državi Kansasu, koji želi privući internetsku tvrtku Google i njezin projekt superbrze internetske mreže odlučio je privremeno promijeniti naziv u Google.

Cijeli mjesec ožujak grad Topeka zvat će se "Google, Kansas, svjetska prijestolnica optičkih kablova", rekao je njegov gradonačelnik William Bunten.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Internetska stranica grada sada dočekuje posjetitelje natpisom: "Grad Google", ispisanim istom vrstom slova i bojom loga te kalifornijske tvrtke.

Google je prošlog mjeseca najavio eksperimentalnu gradnju superbrze internetske mreže koja bi podatke prenosila stotinu puta brže od prosjeka koji trenutačno postoji u SAD-u. Internetski gigant traži "manji broj zainteresiranih za sudjelovanje u ispitivanju", a grad Topeka to želi.

Ovo nije prvi put da Topeka mijenja ime. Godine 1998. grad je bio promijenio ime u "ToPikachu", u čast poznate Pokemon franšize.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Hana i Jana se složile oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?' (thumbnail)
  SUPERPAR Hana i Jana složile se oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?'

  „Ne želim da ispadnemo kao da smo od šećera“, rekao je Goran Hani

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Reci što misliš!