Novosti

SUĐENJE U VELIKOJ BRITANIJI

Priznali da su dijete izgladnjivali do smrti

Priznali da su dijete izgladnjivali do smrti

Montsruozni par iz Birmighama priznao je krivnju za ubojstvo 7-godišnje djevojčice.

LONDON -  Angela Gordon (35) i njezin 30-godišnji partner Junaid Abuhamza, optuženi da su do smrti izgladnili Angelinu sedmogodišnju kćer, u petak su u Velikoj Britaniji priznali ubojstvo iz nehata.

Khyra Ishaq umrla je u svibnju 2008. nakon što je iz svojeg doma u Birmighamu odvezena u bolnicu. Abuhamzino prizanje je tužiteljstvo prihvatilo ali je odbilo majčino kojoj ostaje teža optužba za ubojstvo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

 "U slučaju Junaida Abuhamze, optužba je odlučila ne nastavljati postupak u svjetlu medicinskih dokaza o njegovu mentalnom zdravlju iznesenim na suđenju, mi u ovom slučaju više ne tražimo presudu", rekao je tužitelj Timothy Raggatt.

Raggatt je rekao da je Ishatq u vrijeme smrti bila toliko mršava da s njenim stanjem medicinsko osoblje nije imalo nikakva iskustva. Umrla je nakon što je podlegla infekciji.

Prošlog je tjedna Abuhamza poroti rekao da za smrt djevojčice okrivljuje sebe i da se osjeća kao "promašen čovjek". "Uza sve što se događalo u kući nisam mogao vidjeti ono što se događalo preda mnom", rekao je.

Po tužiteljstvu, izgladnjelo je bilo još petero djece o kojima se par skrbio. Gordon je zanijekala pet točaka optužbe za okrutnost prema djeci dok ih je na ranijoj sjednici Abuhamza priznao. Njemu će kazna biti izrečena na kraju procesa.

Po pisanju engleskog tiska, izgladnjivanje djece započelo je nakon rastave Angele Gordon i biološkog oca djevojčice, odnosno kada se Abuhamza uselio u njihov dom. Par se, kako izvješćuju mediji, od 2007. sve više izolirao od okoline, nije dopuštao pristup socijalnim službama u kuću a malu Khyru je majka ispisala iz škole u prosincu 2007.

Djeca su bila bila fizički kažnjavana, držana u neprikladnim uvjetima i kažnjavana uskraćivanjem hrane koje u kući zapravo nije nedostajalo. Tužitelj Raggatt upravo stoga tvrdi da nije riječ o slučaju zanemarivanja i zapuštanja djece nego ga smatra ubojstvom, posebice u svjetlu činjenice da je kuhinja u kući bila zatvorena visoko postavljenim lokotom kako djeca ne bi mogla doći do hrane.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!