Novosti

'cijene su već padale'

Marasova matematika: 'Trošarine rastu, ali gorivo ne bi trebalo poskupjeti'

Marasova matematika: 'Trošarine rastu, ali gorivo ne bi trebalo poskupjeti'
PIXSELL

Gordan Maras komentirao je povećanje trošarina na gorivo tvrdnjom da to građani neće ni osjetiti

Nakon što je Vlada na današnjoj sjednici usvojila uredbe o povišenju trošarina na duhanske proizvode i naftne derivate, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras istaknuo je kako do povećanja cijena goriva ipak neće doći.

"S obzirom da su cijene goriva padale, ne bi trebalo biti posebnih poskupljenja za građane, a vjerujem niti za industriju", kazao je Maras.

Podsjetimo, potpredsjednik Vlade Branko Grčić u utorak je iz Bruxellesa poručio kako građani neće osjetiti nove mjere štednje na vlastitoj koži. Međutim, već jučer su se pojavila šuškanja kako će Vlada 'dodatni fiskalni napor' ostvariti preko leđa naroda. Ta nagađanja danas su se i obistinila.

"Sukladno zahtjevima Europske komisije o dodatnom fiskalnom naporu, Vlada se odlučila na povećanje trošarina na cigarete. Povećavaju se trošarine na duhan od 60 do 99 lipa po kutiji te na gorivo za 20 lipa po litri. Minimalna trošarina je sada 648 kuna na 1.000 cigareta. Još uvijek smo ispod onoga što zahtijeva Europska unija, a to je 90 eura na 1.000 cigareta", pojasnio je ministar financija Boris Lalovac.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Jasna Matić
  RASKOŠ TALENATA Zanimljiva i energična žena iz grada preselila se na selo - u kuću koju je sama osmislila

  Jasna Matić, sudionica showa „Tri, dva, jedan - kuhaj“, iznimno je svestrana žena, uspješna u čemu god se okuša; od ugostiteljstva, uređenja interijera, kao domaćica na večerama u svom domu..., a kako će se njezin jelovnik svidjeti ostalim natjecateljima, pogledajte u prvoj epizodi showa „Večera za 5 na selu“.

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Reci što misliš!