Novosti

na zahtjev europe

Cijena cigareta raste za kunu, gorivo skuplje 20 lipa po litri

Vlada je na današnjoj sjednici izglasala uredbe o povišenju trošarina na duhanske proizvode i naftne derivate

Na današnjem dnevnom redu sjednice Vlada je usvojila uredbe o povišenju trošarina na duhanske proizvode i naftne derivate.

"Sukladno zahtjevima Europske komisije o dodatnom fiskalnom naporu, Vlada se odlučila na povećanje trošarina na cigarete. Povećavaju se trošarine na duhan od 60 do 99 lipa po kutiji te na gorivo za 20 lipa po litri. Minimalna trošarina je sada 648 kuna na 1.000 cigareta. Još uvijek smo ispod onoga što zahtijeva Europska unija, a to je 90 eura na 1.000 cigareta", pojasnio je ministar financija Boris Lalovac. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kad je o trošarinama na gorivo riječ, povećanje je od 20 lipa po litri pa je 280 milijuna kuna učinak na gorivo u ovoj godini, na godišnjoj razini 450 milijuna kuna", dodao je. 

Osim toga, Vlada je danas stavila izvan snage Odluke o davanju suglasnosti na prijedlog modela monetizacije javnog duga vezanog uz društva Hrvatske autoceste i Autocesta Rijeka - Zagreb kroz dodjelu koncesije za upravljanje i održavanje autocesta.

Vlada će također biti pokrovitelj više manifestacija u povodu 70. obljetnice pobjede nad fašizmom te Noći knjige.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Doris Dragovic, Doris Pincic
  Omiljena pjevačica i voditeljica Doris&Doris: Pinčić se pohvalila fotografijom s obožavanom pjevačicom Dragović i saznala informacije koje su je šokirale

  Nije tajna da je voditeljica showa „Fittest Family“, Doris Pinčić Rogoznica velika obožavateljica lika i djela jedne od ponajboljih hrvatskih pjevačica Doris Dragović.

 • COVER - RTL Vijesti
  RTL Vijesti

 • Vezani članci

  Reci što misliš!