Novosti

BILO JE DOBRO DOK JE TRAJALO

Ovako je Bandić proveo četiri mjeseca slobode

Ovako je Bandić proveo četiri mjeseca slobode
Davor Puklavec/PIXSELL

Istražili smo kako je zagrebački gradonačelnik proveo četiri mjeseca na slobodi. Ponovo je bio gost svih društvenih događaja, odlazio je na plac, u crkvu, to jest, crkve, opet je u bio akciji, bavio se humanitarnim radom...

Samo dva dana prije povratka u Remetinec Milan Bandić je bio u elementu. Kao u najsjajnijim danima gradonačelnikovanja, Bandić je - nakon mjeseci šutnje - opet sveprisutan. Već početkom ožujka otvara karte za RTL.

Bandić je tu otvoreno priznao da su mu politički planovi vezani uz pravosudni postupak. A kad je sredinom studenog nakon mjesec dana istražnog pritvora pušten na slobodu - uz 15 milijuna jamčevine i uvjet da ne smije obavljati dužnost gradonačelnika - Bandić je strogo izbjegavao javnost. Od kamera nije bježao ali je izjave izbjegavao.

Računao je da je strogi režim privremen i da će na sudu uspjeti izboriti povratak na dužnost.
No kako zamjenica ubrzo sve očitije zauzima njegovo mjesto, i otvoreno poručuje da je u radu samostalna...

...Bandić nastoji parirati. Ponovo je gost svih društvenih događaja, na placu je, u Crkvi, to jest crkvama, opet je u akciji, bavi se humanitarnim radom.

Ne zaobilazi utrku na Sljemenu gdje se prvi put susreće sa zamjenicom kojoj poručuje.

No, strpljenja je u Bandića sve manje kako su zaredale odbijenice njegovoj obrani na sudovima. Krajem siječnja, objavljuje povratak u politiku.

Sredinom veljače stiže još jedna optužnica - za povlađivanja udruzi U ime obitelji, no Bandić na inauguraciji predsjednice biva dočekan kao heroj.

Kad Vrhovni sud odbija jamčevinu zamjeniti nekretninama - Bandić sasvim gubi strpljenje.
Pravosudnu bitku pokušava dobiti povratkom na političku scenu no to - danas, sprječava pravosuđe.

Najgledaniji video

Izdvojeno

  • Testirali smo znanje Duške Jurić o Bibinom svijetu: Evo kako je prošla! (thumbnail)
    Intervju Evo kako danas izgleda Sandra iz 'Bibinog svijeta': Duška Jurić je novinarka, ali priznaje: 'Pamtit ću to cijeli život'

    Gledatelji RTL Kockice ponovno je mogu gledati u omiljenoj seriji 'Bibin svijet', a mi smo razgovarali s mladom novinarkom Duškom Jurić koja je glumila buntovnu Sandru Fruk

  • COVER - RTL Direkt
    RTL Direkt

  • Reci što misliš!