Novosti

šefica bandićeve udruge za RTL

'Gradonačelnika pritvaranjem žele spriječiti da se vrati na posao'

Pravosudnu bitku Milan Bandić pokušao je dobiti povratkom na političku scenu no to, danas, sprečava pravosuđe. O budućnosti njegove Udruge Klub liste birača Milana Banduića, upitali smo predsjednicu Udruge, Jelenu Pavičić Vukičević

Nakon četiri mjeseca na slobodi, Milan Bandić se ponovno vratio u zagrebački Remetinec. U početku nakon izlaska iz pritvora, Bandić se suzdržavao svojih poznatih aktivnosti, no posljednjih tjedana taj njegov modus operandi vratio se na ono staro. Počeo je intenzivnije komunicirati s medijima, a sve je kulminiralo kada je počeo sve više kritizirati svoju zamjenicu Sandru Švaljek i kada je najavio osnivanje stranke. Pravosudnu bitku pokušao je dobiti povratkom na političku scenu no to, danas, sprečava pravosuđe.

O budućnosti ovog projekta Milana Bandića, upitali smo predsjednicu Udruge Klub liste birača Milana Bandića, Jelenu Pavičić Vukičević.

U ovom trenutku mnogi se pitaju ima li smisla s nastavkom vaše Udruge?

Moram vam reći da su danas građani izrazito uznemireni i da cijeli dan zovu našu Udrugu te da se čak stotinjak njih došlo učlaniti. Udruga danas broji 6.000 članova i mi nastavljamo sa svojim aktivnostima, političkim aktivnostima, i uskoro ćemo osnovati političku stranku. Moram reći da ono što govore građani, i ono što je nekako opće mišljenje, to je da ako se unutar 24 sata donese odluka Županijskog suda, kojom se Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba, vraća na svoj posao, a da ga se odmah nakon toga i pritvori, ljudi to smatraju jednim velikim političkim pritiskom, ali isto tako i porukom da se Milanu Bandiću iz nekih drugih razloga želi zabraniti njegov rad.

Znači vi smatrate da je ovo politički progon?

Da, smatramo to jednom političkom aktivnošću kako bi se gradonačelnika onemogućilo da se vrati na svoj posao, da nastavi odgovorno služiti građanima grada Zagreba i da osnuje političku stranku.  

Hoće li on sada podnijeti ostavku iz pritvora?

Ne mogu govoriti u njegovo ime,a li mogu reći ono što se nadam ja, ali isto tako i svi članovi naše Udruge, sutra i naše stranke, da će se Milan Bandić vrlo brzo vratiti i nastaviti sa svojim političkim aktivnostima.         

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Željko Bilić odabrao djevojke koje vodi na farmu
  Čestitamo! Željko pronašao sreću zahvaljujući 'Ljubav je na selu': 'Ženim se, a u prosincu ću postati i tata!'

  Željko je na svojoj farmi ugostio Maju Švaljug, Jacqueline Kale, Ružu Pejić i Paulinu Tomičić

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Reci što misliš!