Novosti

'ugodan i otvoren' razgovor

Leko i predsjednica dogovorili suradnju i usklađenost djelovanja

Leko i predsjednica dogovorili suradnju i usklađenost djelovanja
predsjednik.hr

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko rekao je kako je s Grabar-Kitarović suglasan oko važnosti usklađenog djelovanja, bez obzira na različite poglede ili politike

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko potvrdio je u četvrtak novinarima da se sastao s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, a razgovor je opisao kao "ugodan i otvoren".

"Razgovaralo se o raznim temama koje interesiraju građane, koje su u nadležnosti različitih institucija", kazao je Leko novinarima u Saboru nakon sjednice Kluba zastupnika SDP-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodao je kako je s predsjednicom suglasan oko važnosti usklađenog djelovanja, bez obzira na različite poglede ili politike.

"Sastanci su potrebni, razgovori su potrebni i oni će se odvijati u namjeri da podignemo efikasnost cjelokupnog sustava u korist građana", kazao je Leko.

Na upit kako u tom kontekstu komentira izostanak susreta premijera Zorana Milanovića i predsjednice Grabar-Kitarović rekao je da "govori kao predsjednik Sabora, ne komentator. Vlasti usklađeno djeluju, potrebno je da se sastaju i razgovaraju".

Iz Ureda predsjednice priopćeno je da su Grabar-Kitarović i Leko "razmotrili niz tema u vezi s Ustavom predviđenim oblicima suradnje Predsjednice Republike Hrvatske i Hrvatskog sabora u cilju usklađenog djelovanja te stabilnosti državne vlasti".

Predsjednica Republike i predsjednik Hrvatskog sabora izrazili su spremnost na suradnju bez obzira na možebitna razilaženja u mišljenjima o pojedinim pitanjima jer oboje smatraju kako je Hrvatskoj u ovome trenutku potreban dijalog na svim razinama, stoji u priopćenju.

Izdvojeno

 • 'Kad sam bila mlada i luda': Doris Pinčić Rogoznica objavila video od kojeg će vam srce ubrzano kucati
  #samozabava 'Kad sam bila mlada i luda': Doris Pinčić Rogoznica objavila video od kojeg će vam srce ubrzano kucati

  Video je postao hit na društvenim mrežama

 • COVER - RTL Vijesti
  RTL Vijesti

 • Vezani članci

  Reci što misliš!