Novosti

BRANITELJI NA PANTOVČAKU

'Predsjednica nas nije pozvala na prekid prosvjeda'

Predsjednik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški najavio je u srijedu da će izaslanstvo branitelja predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović iznijeti svoje zahtjeve.

Branitelji koji u Savskoj prosvjeduju već 130 dana, u četvrtak su na poziv predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović došli na Pantovčak.

Iz cijele Hrvatske stigli su predstavnici svih gardijskih brigada i svih, kažu, krovnih braniteljskih udruga te specijalne policije. Kažu, svi oni su organizatori prosvjeda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predsjednik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški dao je dužu izjavu nakon sastanka koji je trajao nešto više od sat vremena.

"Upoznali smo predsjednicu sa problemima s kojima se susreću branitelji i kakav je odnos instutucija prema Domovinskom ratu. Rekli smo što smo do sada poduzeli i da pokušamo pronaći rješenje. Na žalost, ne nailazimo da razumijevanje instutucija. Zamolili smo ju da kao predsjednica RH da svoj doprinos i da se uključi u rješavanje problema. Rekla je da je zainteresirana i da će dati svoj doprinos onoliko koliko je to u njenoj mogućnosti", rekao je Glogoški. 

Na pitanje što Grabar-Kitarović kao predsjednica može učiniti, Glogoški je rekao da može razgovarati s predsjednikom Vlade. Dodao je da su ju obavijestili da će nakon sastanka uputiti dopise predsjedniku Vlade, Sabora, predsjednici Ustavnog suda i vjerskim zajednicama kako bi ih i oni primili te kako bi i njih upoznali s ovim problemom.

"Nakon toga zatražit ćemo da se svi oni nađu na jednom sastanku kako bi se pronašlo rješenje i izlaz iz ove situacije i da se promjeni taj odnos prema hrvatskim braniteljima", rekao je. 

Kaže da ih predsjednica nije pozvala na prekid prosvjeda. "Predsjednica je rekla da će se ona uključiti u pronalaženje rješenja kako bi branitelji imali svoje mjesto u društvu koje im pripada i nije nas pozvala da prekinemo prosvjed." 

Glogoški je dodao da ostaju u Savskoj dok se ne ispune zahtjevi.

Na pitanje da je ministar Matić izjavio kako on nije pozvan danas kod predsjednice, rekao je da su oni dobili poziv te da su se pozivu i odazvali. 


Podsjetimo, Glogoški je najavio u srijedu da će izaslanstvo branitelja predsjednici Grabar-Kitarović iznijeti svoje zahtjeve za smjenom ministra branitelja Predraga Matića i dvoje njegovih suradnika te da Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji postane ustavnim zakonom.

Također, najavio je i da će se u travnju u Zagrebu održati "skup zajedništva" na kojem bi se s braniteljima trebali okupiti svi "obespravljeni građani" kojima oni daju potporu.

Izdvojeno

 • 'Kad sam bila mlada i luda': Doris Pinčić Rogoznica objavila video od kojeg će vam srce ubrzano kucati
  #samozabava 'Kad sam bila mlada i luda': Doris Pinčić Rogoznica objavila video od kojeg će vam srce ubrzano kucati

  Video je postao hit na društvenim mrežama

 • COVER - RTL Vijesti
  RTL Vijesti

 • Vezani članci

  Reci što misliš!