Novosti

dva članka pod povećalom

Grabar-Kitarović ruši Milanovićev Ovršni zakon na Ustavnom sudu

Grabar-Kitarović ruši Milanovićev Ovršni zakon na Ustavnom sudu
Goran Stanzl/Igor Kralj/PIXSELL

Iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović priopćeno je kako su na ocjenu ustavnosti poslana dva članka Ovršnog zakona Milanovićeve Vlade.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poslala je Ustavnom sudu na provjeru ustavnosti dva članka Ovršnog zakona Milanovićeve Vlade.

Podsjetimo, Grabar-Kitarović obećala je udruzi Blokirani da će zatražiti ocjenu ustavnosti Ovršnog zakona još u kampanji. Oni su joj uzvratili svojom podrškom u izbornoj utakmici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Priopćenje iz Ureda predsjednice prenosimo u cijelosti:

Na temelju članka 35. alineje 3. Ustavnog zakona o Ustavnom sudu Republike Hrvatske („Narodne novine“ broj 99/99., 29/02. i 49/02. – pročišćeni tekst), predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović podnijela je 24. veljače 2015. godine zahtjev za ocjenu suglasnosti s Ustavom Republike Hrvatske dijela članka 75. stavka 5. u vezi s člancima 84.a i 127., te članka 127. Ovršnog zakona („Narodne novine“ broj 112/12., 25/13. i 93/14.), te podredno i inicijativu za pokretanje postupka praćenja ostvarivanja ustavnosti i zakonitosti, a na temelju članka 125. alineje 5. Ustava Republike Hrvatske i članka 104. Ustavnog zakona o Ustavnom sudu Republike Hrvatske.

Pri podnošenju Zahtjeva, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posebno je vodila računa o zaštiti ustavnih vrijednosti poput prava na dom, zabrane diskriminacije, prava na poštivanje privatnog i obiteljskog života te prava vlasništva.


Izdvojeno

 • 'Kad sam bila mlada i luda': Doris Pinčić Rogoznica objavila video od kojeg će vam srce ubrzano kucati
  #samozabava 'Kad sam bila mlada i luda': Doris Pinčić Rogoznica objavila video od kojeg će vam srce ubrzano kucati

  Video je postao hit na društvenim mrežama

 • COVER - RTL Vijesti
  RTL Vijesti

 • Vezani članci

  Zahtjev za ocjenu ustavnosti odredbi Ovršnog zakona

  Reci što misliš!