Novosti

ZAKLJUČAK RATA POSLANICAMA?

Pismo Grabar-Kitarović službeni je zahtjev za sazivanjem sjednice

Pismo Grabar-Kitarović službeni je zahtjev za sazivanjem sjednice
Patrik Macek/PIXSELL

Iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović priopćili su kako je njeno današnje pismo bilo ujedno i službeni službeni zahtjev upućen premijeru Zoranu Milanoviću za sazivanje tematske sjednice

Pismo predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koji u ponedjeljak uputila premijeru Zoranu Milanoviću službeni je zahtjev kojim je zbog teške gospodarske situacije u zemlji, temeljem članka 102. Ustava RH, predložila tematsku sjednicu Vlade s predloženih pet točaka dnevnog reda.

To je jedino pismo i ujedno službeni zahtjev upućen premijeru Zoranu Milanoviću za sazivanje tematske sjednice, rečeno je u ponedjeljak navečer iz Ureda predsjednice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon što je s premijerom Milanovićem telefonom razgovarala u četvrtak, 19. veljače te predložila da njihovi timovi zajednički pripreme tematsku sjednicu Vlade o gospodarskoj situaciji u zemlji, predsjednica Grabar-Kitarović je čekala odgovor. No, nakon što ju je danas premijer u pismu pozvao da ona, a ne Vlada pripremi 'konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka takvih prijedloga', predsjednica je uputila službeni zahtjev.

S obzirom na to da je u pismu premijer vidljivo da je odbio prijedlog predsjednice koji mu je iznijela u telefonskom razgovoru, ona je uputila službeni dopis za sazivanjem tematske sjednice Vlade i predložila pet točaka dnevnog reda, rečeno je u Uredu predsjednice RH.

Više o temi:

Sukladno članku 102. Ustava Republike Hrvatske, predlažem održavanje zajedničke tematske sjednice Vlade na kojoj će se Vlada RH očitovati o konkretnim prijedlozima, načinima provedbe i o procjenama financijskih učinaka istih, s obzirom kako je to ustavna obveza Vlade, a ne Predsjednice RH, navodi u službenom zahtjevu Grabar-Kitarović.

Na pismo premijera Milanovića ranije je u ponedjeljak priopćenjem reagirao Ured predsjednice u kojem je navedeno da premijer nije prihvatio predloženu suradnju, koju mu je ponudila u telefonskom razgovoru, te da će temeljem članka 102. Ustava predložiti sazivanje tematske sjednice Vlade. U priopćenju je, među ostalim, navedeno kako bi premijer Milanović trebao podnijeti ostavku.

Izdvojeno

 • Život na vagi
  GENIJALNO! Što kandidati 'Života na vagi' koriste protiv strija i celulita? Evo kako te kreme možete sami napraviti

  Protiv strija sa samo dva sastojka!

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Reci što misliš!