Novosti

IPAK OSTAJE NA PANTOVČAKU?

Kolinda se premišlja oko Visoke: 'Vlada je trebala pričekati s odlukom'

Kolinda se premišlja oko Visoke: 'Vlada je trebala pričekati s odlukom'
Anto Magzan/PIXSELL

Vlada je u četvrtak Uredu predsjednika Republike na upravljanje dala rezidenciju u zagrebačkoj Visokoj ulici u koji je preseljenje svoga ureda najavila novoizbrana predsjednica Republike.

ZAGREB - Izabrana hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak je nakon Odluke o davanju državne rezidencije u Visokoj ulici na upravljanje Uredu predsjednika pozdravila Vladinu spremnost na suradnju, ali i izrazila čuđenje zbog trenutka i načina na koji je ona donesena istaknuvši kako cilj nije samo preseljenje Ureda predsjednice, već značajno smanjenje troškova.

"Cilj preseljenja Ureda nije preseljenje samo po sebi, već značajno smanjenje troškova. U tu svrhu nužno je izraditi ekonomsku analizu, kako bi se vrlo jasno pokazala financijska opravdanost preseljenja, kao i osigurala sredstva za realizaciju te odluke. Prije donošenja konačne odluke izabrana Predsjednica imenovat će povjerenstvo koje će pripremiti sveobuhvatnu stručnu analizu", priopćio je Ured izabrane Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjeća da je tijekom cijele izborne kampanje predsjednička kandidatkinja Grabar-Kitarović posebno naglašavala potrebu smanjenja troškova Ureda predsjednice RH.

Smatra da je Vlada prije svoje odluke ponajprije trebala pričekati preuzimanje dužnosti Predsjednice, 19. veljače, te službeni zahtjev Vladi za alternativnom lokacijom Ureda predsjednice.

"Državna rezidencija u Visokoj ulici pritom bi mogla biti jedno od rješenja, prvenstveno uzimajući u obzir troškove adaptacije objekta, zaštićenog spomenika kulture. Uz tu lokaciju Državni ured za upravljanje državnom imovinom trebao bi ponuditi i nekoliko alternativnih lokacija, kako bi se iznašlo najkvalitetnije rješenje", ističe se u priopćenju.

"Izabrana predsjednica izražava nadu u spremnost Vlade na suradnju pri sazivanju zajedničke sjednice Vlade, kao i u drugim inicijativama temeljem kojih je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dobila povjerenje hrvatskih građana", stoji u priopćenju Ureda izabrane predsjednice Grabar-Kitarović.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Boks: Wilder vs. Breazeale
  uživo iz Brooklyna Spektakularni boksački meč Wilder vs Breazeale noćas u 3 sata na RTL-u!

  Reprizu meča možete pogledati sutra u 13:40 na RTL-u

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Reci što misliš!