Novosti

SVAKI PLAČ MOŽE BITI KOBAN

Hrvatsku šokirala priča o malenoj Ivani: Evo kako joj možemo pomoći!

Roditelji jednogodišnjaka dobro znaju da teško mogu utjecati na bebin plač, no bračni par iz Poličnika strepi od svake suze njihove djevojčice. Zbog urođenog rascjepa kralježnice i Arnold-Chiarijeve malformacije - jednogodišnjoj Ivani, svaki put kad zaplače, staje srce.

Izgleda kao veselo i zdravo 13-mjesečno dijete. Nasmijana beba je Ivana - dijete koje ne smije zaplakati jer svaki put kad zaplače, mogla bi umrijeti.

"Ona ne smije plakati zato što ostaje bez kisika i ja kao majka moram je vraćati u život, znači reanimirati je. Nekad su to teži napadaji koji iziskuju masaže srca, nekad su to samo blagi napadi koji samo upuhivanjem i lupkanjem u leđa je uspijevaju vratiti", kaže nam Ivanina majka Emina Ukalović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ivana je rođena s teškom malformacijom kralježnice u kojoj je bila rupa duga pet centimetara. Takvo teško oštećenje donijelo je sa sobom epileptične napade i Arnold-Chiarievu malformaciju, ali i nakupljanje vode u glavi zbog čega joj je u glavicu po rođenju ugrađena pumpa.

Arnold Chiarijev sindrom za Ivanu znači da u trenutku plača raste pritisak kosti na leđnu moždinu što sprječava dotok krvi i kisika u mozak. Život joj može spasiti samo operacija u Americi koja stoji 250 tisuća dolara.

Za Ivanu se 5. veljače u njenom rodnom Poličniku organizira veliki humanitarni koncert na kojem će nastupiti Mate Bulić, Minea, Tomislav Bralić i klapa Intrade, klapa Koporan, klapa Kontrade i Tomislav Pehar, Marina Tomašević, Ivica Sikirić Ićo, a posebni gost bit će Tonći Huljić.

Svi koji kupe karte ili uplate novac za operaciju, neće pomoći da se Ivana potpuno izliječi, ali će pomoći da ostane živa.

Za pomoć maloj Ivani u Raiffeisen banci otvoren je broj žiro računa na ime Ivana Ukalović - HR5624840083115955852.

Priču o malenoj Ivani i razgovor s njezinim roditeljima pogledajte u RTL-u Danas u 18:30 sati.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Jana nije ni trepnula dok su žohari šetali po njoj! (thumbnail)
  NEUSTRAŠIVA ČEHINJA Jana otkrila zašto se ne boji žohara: 'Uzgajali smo ih, to je hrana za gmazove'

  Jana i Miroslav trenutno su najbolji par u showu 'Superpar', s najviše novca u kasici, a Enis je izjavio da više ne zna kako da ih slomi jer sve izazove prolaze s lakoćom

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Reci što misliš!