Novosti

ŠUTNJA O ZLOSTAVLJANJU

Sinead O'Connor opet napala Papu

Sinead O'Connor opet napala Papu

Irska pjevačica je papu pozvala da odstupi zato jer je Crkva sve dosad zataškavala slučaj seksualnog zlostavljanja djece u Irskoj od strane svećenika.

DUBLIN - Irska pjevačica Sinead O'Connor je još jednom izazvala zgražanje u Vatikanu. Ovoga puta je papu Benedikta XVI. pozvala da odstupi s mjesta katoličkog poglavara zbog dugogodišnjeg zataškavanja seksualnog zlostavljanja djece u Irskoj od strane katoličkih svećenika.

"Želim da Papa odstupi zbog svoje odobravajuće šutnje te zbog nesuradnje s istražiteljima. Kad je riječ o razvodu ili kontracepciji oni odmah govore. Nemaju problema s kritiziranjem "Da Vincijeva koda", odmah se javljaju kad treba kritizirati Naomi Campbel koja nosi križ s draguljima. No, kad je riječ o zlim djelima koja su počinili pedofili odjeveni u svećeničke halje, onda šute", napisala je O'Connor u otvorenom pismu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz Vatikana su pak poručili da je Papa "osjećao zgražanje i izdaju te da je bio osramoćen" kad je doznao za slučajeve koji su zataškavani 30-tak godina.

O'Connor je devedestih izazvala bijes među katolicima kad je javno poderala sliku Ivana Pavla Drugog.  

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Kolinda Grabar-Kitarović, Tomislav Špiček s kćeri
  15 GODINA RTL-a FOTO - Predsjednica rijetko kad ima vremena za ćaskanje, ali za simpatičnog gospodina Špičeka svatko ga nađe!

  Kako je to izgledalo, pogledajte u našoj galeriji!

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Reci što misliš!