Novosti

NAPAD POD OKRILJEM NOĆI

Militanti napali ukrajinsku bazu, trojica ubijena

Napad, koji je izvelo 300 separatista, odbijen je, a snage ministarstva unutarnjih poslova nisu pretrpjele gubitke, napisao je Avakov na Facebooku. Zarobljena su 63 napadača, rekao je ministar.

Ukrajinske postrojbe uspjele su u noći na četvrtak odbiti napad na svoju bazu u Mariupolu, na jugoistoku Ukrajine, pri čemu su ubile trojicu napadača, a 13 ranile, izjavio je ukrajinski ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov, prenose agencije.

Napad, koji je izvelo 300 separatista, odbijen, je a snage ministarstva unutarnjih poslova nisu pretrpjele gubitke, napisao je Avakov na Facebooku. Zarobljena su 63 napadača, rekao je ministar.

Ruski su mediji javili da je nestala novinarka Lifenewsa, Kristina Babaeva, nakon pucnjave koja se dogodila sinoć. Ona je bila na zadatku i pratila dešavanja u Mariupolu.

Napadači su izveli napad na bazu vatrenim oružjem, zapaljivim bombama i molotovljevim koktelima otvorivši vatru na stražarska mjesta, piše ministar.

Specijalne snage u četvrtak ujutro još su uvijek progonile "oružanu skupinu", rekao je ministar. Snage reda zaplijenile su oružje i "telefone ruskih operatera", piše ministar, prenosi AFP.

Policijske snage pojačale su ophodnje po Mariupolu, gradu na Azovskom moru, a ministarstvo je helikopterima poslalo dodatna pojačanja u grad.

Riječ je o najkrvavijem incidentu u Ukrajini otkad su prije desetak dana separatisti intenzivirali pobunu u istočnim dijelovima zemlje. Proruski aktivisti su posljednjih dana zauzeli više upravnih zgrada na nemirnom istoku Ukrajine gdje je većina stanovnika rusofona.

Najnoviji sukob dogodio se nekoliko sati uoči početka četverostranih pregovora o rješavanju ukrajinske krize u Ženevi na kojima bi trebali sudjelovati predstavnici Ukrajine, Rusije, SAD-a i Europske unije.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Jasna Matić
  RASKOŠ TALENATA Zanimljiva i energična žena iz grada preselila se na selo - u kuću koju je sama osmislila

  Jasna Matić, sudionica showa „Tri, dva, jedan - kuhaj“, iznimno je svestrana žena, uspješna u čemu god se okuša; od ugostiteljstva, uređenja interijera, kao domaćica na večerama u svom domu..., a kako će se njezin jelovnik svidjeti ostalim natjecateljima, pogledajte u prvoj epizodi showa „Večera za 5 na selu“.

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Reci što misliš!