Novosti

PAO POD PRITISKOM

Prosvjednici se razišli: Premijer Zeljković dao ostavku

Prosvjednici se razišli: Premijer Zeljković dao ostavku
YouTube screenshot

Nekoliko tisuća prosvjednika je u četvrtak i petak tražilo ostavku premijera, no Suad Zeljković je smatrao kako za to nema potrebe. Prosvjedi su se nastavili i u subotu.

Manja skupina prosvjednika, koja je tijekom poslijepodnevnih sati u Sarajevu blokirala promet ispred zgrade predsjedništva Bosne i Hercegovine, nešto prije 20 sati počela se razilaziti nakon što je ostavku podnio predsjednik vlade Sarajevske županije Suad Zeljković.

On je medijima kazao kako ostavku podnosi ne zbog zahtjeva prosvjednika, nego zbog toga što je izgubio potporu i u županijskom odboru Stranke demokratske akcije (SDA).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Već od sutra oni i svi drugi koji žele legalno pljačkati mogu početi graditi sretniju budućnost Sarajeva", izjavio je ironično Zeljković.

Prosvjednici su pred zgradom predsjedništva BiH uzvikivali i zahtjeve za ostavkom vlade Federacije BiH, no na tome nisu ustrajali.

Zeljković je o podnošenju ostavke izvjestio županijski odbor svoje stranke.

Zahtjeve za ostavkom ponavljali su i prosvjednici koji su u kasnim popodnevim satima zbog toga blokirali i glavnu sarajevsku prometnicu ispred zgrade Predsjedništva BiH.

Zeljković je treći županijski premijer koji je dao ostavku pod pritiskom prosvjednika, a to još nije učinio samo Hamdija Lipovača, predsjednik vlade Unsko-sanske županije.

Iako je u četvertak poručio da neće dati ostavku, pod pritiskom prosvjednika to je ipak učinio.

Jučer je na konferenciji za novinare Zeljković rekao kako ne postoje razlozi za napade na imovinu građana i da u Sarajevu nema razloga za nerede, već samo za solidariziranje, što je izazvalo još veći bijes građana.

Na prosvjede u Sarajevu koji su počeli oko 16 sati, na ulicu je izašlo oko 200-tinjak ljudi. Blokarali su promet ispred zgrade predsjedništa BiH, koja je gotovo u potpunosti izgorjela u jučerašnjem požaru i tražili Zeljkovićevu ostavku.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Kolinda Grabar-Kitarović, Tomislav Špiček s kćeri
  15 GODINA RTL-a FOTO - Predsjednica rijetko kad ima vremena za ćaskanje, ali za simpatičnog gospodina Špičeka svatko ga nađe!

  Kako je to izgledalo, pogledajte u našoj galeriji!

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Reci što misliš!