Kolumne / Zoran Šprajc

davno smo najavili ovakav rasplet

Vladajući svojim brljanjem 'struja hoće/neće poskupjeti' zbunjuju javnost, ali nas nisu zbunili

Struja poskupljuje od srpnja. To je toliko jednostavno reći. Nisam se smrznuo ili izgorio, ali čini se da vrh Vlade misli da će im se to dogoditi ako tako kažu

Struja će poskupjeti, struja nikako neće poskupjeti. Struja će možda malo ipak poskupjeti. Ne, ne, nikako nećemo dozvoliti da struja poskupi. Dobro, ajde, malo će možda poskupjeti, ali zapravo neće toliko poskupjeti koliko će pojeftiniti.

Aha, a dobro koliko će onda poskupjeti? Ma samo, dva tri, četiri, pet, šest posto, ali to poskupljenje će zapravo biti pojeftinjenje.

Tako nekako ministar Slaven Dobrović i članovi Vlade već četiri mjeseca zavitlavaju narod s poskupljenjem struje premda mu je još u listopadu naš Andrej Dimitrijević u Direktu lijepo objasnio da račun za struju mora poskupjeti jer se moraju povećati naknade za obnovljive izvore energije koje se plaćaju iz računa za struju.

Tako je po sistemu hoće-neće, hoće-malo ministar Dobrović brljao i jučer i danas, pa sad evo Ivan Skorin mora opet držat predavanje iz osnova matematike što možete vidjeti u prilogu.    

Struja poskupljuje od srpnja. Eto, to je toliko jednostavno bilo reći. Nisam se smrznuo ili izgorio, ali čini se da vrh naše Vlade misli da će im se upravo to dogoditi ako to tako kažu.

Pa zato već mjesecima brljaju s nekim poluodgovorima bježeći od istine. Zbunjuju javnost – ali nisu zbunili i nas.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izdvojeno

  • Goran Jurenec
    I dalje je bezobrazno zgodan... KAKVA TRANSFORMACIJA: Prvi Gospodin Savršeni promijenio imidž, izgleda 10 godina mlađe!

    Zvijezda prve sezone hrvatske inačice planetarno popularnog showa 'The Bachelor' promijenio je svoj izgled i zaludio obožavateljice

  • RTL Danas
    RTL Danas

  • Reci što misliš!