Parlamentarni izbori 2015.

nije došla na nacionalno vijeće

Zastupnica Gordana Rusak objavila da neće biti u klubu zastupnika Mosta nezavisnih lista

Zastupnica Gordana Rusak objavila da neće biti u klubu zastupnika Mosta nezavisnih lista
Zeljko Lukunic/PIXSELL

'Nisam potpisala svoj ulazak u klub zastupnika Mosta nezavisnih lista jer u fokusu trebaju biti upravo reforme koje želimo provesti, a ne pripadnost ovom ili onom klubu, stranci ili udruzi', priopćila je Rusak

Zastupnica Mosta Gordana Rusak objasnila je u nedjelju kako danas nije došla na sjednicu Nacionalnog vijeća Mosta jer je na jučerašnjoj sjednici donesena odluka kako pravo glasa imaju samo zastupnici koji su potpisali da pripadaju klubu zastupnika Most nezavisnih lista.

Vezana vijest

Božo Petrov i Kolinda Grabar-Kitarović reakcije na petrininu izjavu MOST: 'I Petrov je bio iznenađen molbom', Pantovčak: 'Grabar-Kitarović ima pravo razgovarati sa svima'

"Ušla sam na platformu Mosta nezavisnih lista s udrugom HRID, koja od 23. studenoga svoje djelovanje nastavlja kao politička stranka. Isto onako kao što sam bila član udruge HRID, ne mijenjajući  strane, postala sam član stranke HRID. Unutar Mosta nezavisnih lista djeluju i druge političke stranke i udruge, te se ovdje ne radi samo o jednoj stranci pod nazivom Most. Zajednička želja svih nas su reforme i to je osnovna platforma koja nas veže i za koju smo dobili povjerenje građana. Nisam potpisala svoj ulazak u klub zastupnika Mosta nezavisnih lista jer u fokusu trebaju biti upravo reforme koje želimo provesti, a ne pripadnost ovom ili onom klubu, stranci ili udruzi“, priopćila je Rusak medijima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po strani, kaže, treba ostaviti i njezino "neslaganje s pravno nereguliranim načinom djelovanja i utjecajem Nacionalnog vijeća Mosta na odluke saborskih zastupnika".

"To su moji osobni stavovi, ali su imali utjecaja na  moje nepotpisivanje ulaska u klub zastupnika Most nezavisnih lista. Potrebno je vratiti se u fokus onoga za što smo birani i raditi na onome za što smo dobili mandat, a to su  reforme. U tom smislu ostajem vjerna reformama za koje se platforma Mosta zalaže i očekujem našu suradnju, ma kojoj stranci ili udruzi pripadali", poručila je Gordana Rusak.

Na današnjoj sjednici Nacionalnog vijeća Mosta nisu se pojavili niti Irena Petrijevčanin Vuksanović ni Stipe Petrina. Njih troje je jučerašnju sjednicu napustilo prije njezinog završetka.

Izdvojeno

 • Mirna Gostinski
  ANKETA FOTO: Mirna iz 'Gospodina Savršenog' više ne izgleda ovako, kako vam se sviđa njezin novi imidž?

  Svoj glas ostavite u našoj anketi

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Reci što misliš!