Autozona

europska inačica

Treća generacija Swifta pravi je vozački automobil

Treća generacija Swifta pravi je vozački automobil
autozona.hr

Nakon što se od početka godine prodaje u Japanu, Suzuki Swift u europskoj se verziji javnosti predstavio pod reflektorima salona u Ženevi

Nova generacija Suzuki Swifta prodaje se na domaćem japanskom tržištu od početka godine, a sada smo u Ženevi upoznali i njegovu europsku inačicu koja će na tržište stići kroz nekoliko mjeseci. Iako se možda na prvi pogled Swift izgledom čini kao tek temeljito osvježeni aktualni model, promjena je puno više.

Kao prvo, Swift sada koristi novu kućnu platformu predstavljenu na većem Balenu. Nešto je kraći od prethodnika, ali ima veći međuosovinski razmak. Zahvaljujući značajnom korištenju čelika visoke čvrstoće pri konstrukciji novi je Swift značajno lakši, pa tako početni model s 1,2-litrenim motorom teži manje od 900 kilograma što je oko 120 kg manje od prethodnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prostor u unutrašnjosti narastao je do 25 posto, a prtljažnik je povećan s 200 na 254 litre. Pristup u kabinu također je olakšan zahvaljujući karoseriji optimiziranoj za pet vrata, što je jedini oblik u kojem će se Swift nuditi.

Više saznajte na portalu Autozona.hr.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!