Autozona

NOVA GENERACIJA

Najveća Lexusova limuzina vraća se na 'mjesto zločina'

Najveća Lexusova limuzina vraća se na 'mjesto zločina'
autozona.hr

Toyotina luksuzna marka Lexus u Detroitu je predstavila novu generaciju svoje najveće limuzine LS koja se na tržištu natječe s Mercedesom S-klase i BMW-om serije 7

Najveći Lexusov model, limuzina LS bio je prvi automobil kojim se Toyotina luksuzna marka predstavila svijetu na salonu u Detroitu 1989., a ove su godine na istom mjestu predstavili novu generaciju tog modela. Novi LS koristi novu platformu označenu kao GA-L, a dizajnerski se odlikuje novim kućnim stilom u kojem se ističe velika maska s više od 5000 površina. Kupeovska linija velike limuzine inspirirana je konceptnim LF-FC kupeom iz 2015., a uglat prednji kraj u kontrastu je s fluidnim bočnim linijama.

Dimenzijama je novi LS narastao gotovo u svim smjerovima - dug je čak 5235 mm, širok 1900 mm, a visok 1450 mm, uz međuosovinski razmak od 3125 mm. Jedino visina manja je nego prije što doprinosi vizualno snažnijem stavu. Unatoč većim dimenzijama, zahvaljujući novoj platformi koja koristi lakše i čvršće materijale novi je LS za 90 kilograma lakši od prethodnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Više saznajte na portalu Autozona.hr.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!