Euro 2012 / Hrvatska

DAN POSLIJE DEBAKLA

Ovo je Bilićevo opravdanje za poraz

"Slično nam se dogodilo i prije četiri godine kada smo u Splitu u pripremnoj utakmici izgubili protiv Nizozemske. U svibnju nas očekuju tri tjedna priprema i ne sumnjam da ćemo na europskom prvenstvu biti spremni za nastup", smatra izbornik.

ZAGREB - Švedska nas je sinoć zasluženo pobijedila jer mi nismo bili maksimalno koncentrirani, izjavio je danas na konferenciji za novinare nakon sinoćnje prijateljske utakmice protiv Švedske izbornik Hrvatske Slaven Bilić.

"Imali smo kratko okupljanje prepuno obaveza prema sponzorima, a utakmica je odigrana u terminu u kojem mnogim našim igračima nisu još počela prvenstva. Teško je u dva dana doći u optimalno stanje, zajedništvo i maksimalnu koncentraciju", rekao je izbornik i nastavio:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Slično nam se dogodilo i prije četiri godine kada smo u Splitu u pripremnoj utakmici izgubili protiv Nizozemske. U svibnju nas očekuju tri tjedna priprema i ne sumnjam da ćemo na europskom prvenstvu biti taktički i tjelesno, a pogotovo psihološki spremni za nastup", rekao je Bilić

Naš izbornik potvrdio je da se kod Vedrana Ćorluke radi o istegnuću zadnje lože, a po Bilićevom mišljenju, on bi za desetak dana trebao biti potpuno spreman za najveće napore.

Upitan za nešto slabije igre vratara Stipe Pletikose i ključnog igrača Luke Modrića, Bilić je odgovorio da je Pletikosa na početku napravio jednu pogrešku, ali da mu još nije počelo prvenstvo te da vjeruje Stipi koji ostaje naš golman 'broj jedan' i ne sumnja da će biti pravi kada bude najpotrebnije na europskom prvenstvu.

To isto važi i za Luku Modrića koji je pred utakmicu protiv Arsenala bio sedam dana pod virozom, dodao je izbornik.

Novinare je interesirao komentar Bilića i Asanovića za stanje u Hajduku.

"Hajduk je važan za regiju, ali i državu i ne mogu zamisliti situaciju u kojoj bi on bio pod stečajem", rekao je Bilić, a s tim se složio i njegov pomoćnik Aljoša Asanović.

Asanović je, komentirajući igru kapetana švedske reprezentacije Zlatana Ibrahimoviča, kazao da je on u Zagrebu potvrdio o kakvoj se klasi radi i da je jednako opasan i kao napadač i kao dodavač.

"Istina, u tome su mnogo pomogli naši igrači koji su stajali daleko od njega i dozvolili mu kod prvog gola da primi loptu s pogledom naprijed", rekao je Asanović.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!